Intervenient fortat in dosar de pagube

alexandrasora
Mesaje: 1
Membru din: Mie Dec 09, 2020 3:01 pm

Intervenient fortat in dosar de pagube

Mesaj de alexandrasora » Mie Dec 09, 2020 3:14 pm

Buna ziua! In urma cu câteva luni am provocat un accident care s a soldat cu pagube materiale minore. Eu conducand un camion cu încărcătura foarte mare am iesit dintr o intersecție in care m am asigurat, iar camionul a pornit mai greu de pe loc având in vedere încărcătura. De pe drumul cu prioritate venea o duba care avea viteza foarte mare, intrând frontal in capul tractor, apoi ricoșând in alt autovehicul, am solicitat poliția la fata locului pt măsurători însă aceștia ne au chemat la secția de poliție. Eu am dat asigurarea valabilă a mașinii a firmei la care lucrez, iar conducătorul dubei a dat asigurarea celuilalt conducator auto. Firma de asigurări a plătit suma considerată pt reparații, însă firma de asigurări a firmei la care lucrează conducătorul dubei a cerut daune materiale extrem de mari, cu peste 35000 de lei mai mult decât valoarea de 11000 de lei platita. S a făcut un nou proces între cele doua firme de asigurări iar eu am fost chemat ca intervenient forțat, sa depun întâmpinare. Trebuie sa ma prezint la proces? Este posibil sa plătesc restul sumei? Mentionez ca duba a plecat pe toți fără probleme de la locul faptei iar facturile de reparație și manopera sunt extrem de nesimțite. Duba a fost reparata chiar de firma de asigurari(care deține serviciu de reparații

Nicolae
Mesaje: 10
Membru din: Joi Feb 13, 2020 3:21 pm

Re: Intervenient fortat in dosar de pagube

Mesaj de Nicolae » Joi Dec 10, 2020 12:35 pm

Este important să depuneți întampinare. Conform art.208 alin.2 din Codul de procedură civilă, nedepunerea întâmpinării în termenul prevăzut de lege atrage decăderea din dreptul de a mai propune probe şi de a invoca excepţii.

Așadar, încercați să vă expuneți toate apărările în cuprinsul întâmpinării, respectiv să indicați probele de care doriți să vă folosiți în acest sens (înscrisuri, martori etc).

Nu este nevoie să vă prezentați la proces, puteți să solicitați prin întâmpinare ca soluţionarea litigiului să se facă în lipsa dumneavoastră.

Scrie răspuns