Cererea de Chemare in Judecata

msava
Mesaje: 1
Membru din: Lun Noi 15, 2021 3:59 pm

Cererea de Chemare in Judecata

Mesaj de msava » Lun Noi 15, 2021 4:19 pm

Buna ziua!

Ma pregatesc sa chem in judecata doi politisti si as vrea sa stiu cum pot obtine datele lor de identificare (CNP-ul si adresa de domiciliu) care sint cerute in modelul de cerere de chemare in judecata. Am avut grija sa le cer numele si unuia dintre ei chiar si gradul insa nu am crezut ca CNP-urile si adresele de domiciliu ar fi necesare. Mai mult, ma indoiesc ca le-ar fi oferit daca le-as fi cerut.

Exista vreun serviciu al Politiei Romine care ofera aceste informatii?

Poate fi depusa o cerere de chemare in judecata fara aceste date?

Multumesc anticipat

Nicolae
Mesaje: 10
Membru din: Joi Feb 13, 2020 3:21 pm

Re: Cererea de Chemare in Judecata

Mesaj de Nicolae » Joi Noi 18, 2021 1:50 pm

Buna ziua,
Conform art.194 lit.a din Codul de procedură civilă, cererea de chemare în judecată va cuprinde:
„ a) numele şi prenumele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoane juridice, denumirea şi sediul lor. De asemenea, cererea va cuprinde şi codul numeric personal sau, după caz, codul unic de înregistrare ori codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar ale reclamantului, precum şi ale pârâtului, dacă părţile posedă ori li s-au atribuit aceste elemente de identificare potrivit legii, în măsura în care acestea sunt cunoscute de reclamant. ”

Deci, dacă nu cunoașteți CNP-ul lor nu este nicio problema, având în vedere faptul că se precizează că acesta va fi cuprind în cererea de chemare în judecată doar în măsura în care este cunoscut.

De asemenea, conform ar.196 alin.1 din Codul de procedură civilă „ Cererea de chemare în judecată care nu cuprinde numele şi prenumele sau, după caz, denumirea oricăreia dintre părţi, obiectul cererii, motivele de fapt ale acesteia ori semnătura părţii sau a reprezentantului acesteia este nulă.” Deci și în cazul în care nu precizați adresa celor pe care înțelegeți să îi chemați în judecată, cererea dumneavoastra este valabilă. Având în vedere faptul că o să precizați că sunt polițiști, pot fi citați la locul de muncă.

Având în vedere Regulamentul privind protecția datelor cu caracter personal a persoanelor fizice, cel mai probabil aceste informații privind CNP-ul și adresa polițiștilor nu vă vor fi divulgate dacă solicitați asta, dar instanța poate face această solicitare și, după depunerea cererii dumneavoastră, cel mai probabil o să o facă. Așa cum am menționat anterior, cererea de chemare în judecată nu va fi anulată pentru lipsa celor două mențiuni.

Succes!

Scrie răspuns